علت سقوط هواپیمای هندی با ۲۷۰ مسافر مشخص شد
گزارش اولیه سقوط هواپیمای بوئینگ هندی که منجر به کشته شده ۲۷۰ نفر شد نشان میدهد که قطع ناگهانی سوئیچهای سوخت عامل سقوط بوده است.
قطع کلیدها و سوئیچهای سوخت در هواپیمای ایر ایندیا که ماه گذشته سقوط کرد و جان ۲۷۰ نفر را گرفت، علت اولیه سقوط این هواپیما بوده است. این موضوع در گزارش اولیهای آمده که روز جمعه منتشر شد.
این گزارش که از سوی دفتر بررسی سوانح هوایی هند (Aircraft Accident Investigation Bureau) منتشر شده، در حالی ارائه میشود که این شرکت هواپیمایی تحت فشار شدید برای پاسخگویی درباره این سانحه مرگبار قرار دارد؛ سانحهای که تنها یک نفر از سرنشینان آن جان سالم به در برد و ۲۹ نفر دیگر نیز بعد از حادثه کشته شدند.
در گزارش همچنین آمده است، «در ضبط صدای کابین، یکی از خلبانان از دیگری میپرسد که چرا سوخت را قطع کردی؟ و خلبان دیگر پاسخ میدهد که او چنین کاری نکرده است.»
این گزارش در مرحله مقدماتی قرار دارد و انتشار گزارش نهایی ممکن است چند هفته طول بکشد. گزارش منتشرشده روز جمعه هنوز به نتیجهگیری نهایی نرسیده و توصیهای برای اپراتورها یا سازندگان ارائه نکرده است و تحقیقات همچنان ادامه دارد.
در این سانحه، تنها یک نفر، به نام رامش ویشواشکومار، شهروند بریتانیا، نجات یافت. برادر او نیز در این پرواز حضور داشت و جان خود را از دست داد.
از میان ۲۴۱ نفر که در هواپیما بودند، همگی جز یک نفر کشته شدند. همچنین ۲۹ نفر دیگر نیز در اثر برخورد هواپیما با زمین جان باختند.
پرواز شماره ۱۷۱ ایر ایندیا که عازم لندن بود، تنها چند ثانیه پس از برخاستن از فرودگاه بینالمللی سردار والابهبای پاتل در شهر احمدآباد در غرب هند سقوط کرد. این هواپیما ۲۳۰ مسافر و ۱۲ خدمه داشت.
در ادامه گزارش آمده، پس از این اقدامات خلبانان «کاهش سرعت موتور شماره ۱ متوقف شد، معکوس شد و شروع به بازیابی کرد. موتور شماره ۲ توانست مجدداً روشن شود اما نتوانست کاهش سرعت هستهای را متوقف کند و بارها سوخت وارد کرد تا سرعت هسته را افزایش داده و بازیابی کند.»
طبق این گزارش، یکی از خلبانان سپس پیام اضطراری مخابره کرد و هواپیما ارتفاع خود را از دست داد و سقوط کرد. هواپیما در لحظه برخورد منفجر شد.
تحقیقات درباره این سانحه توسط دفتر بررسی سوانح هوایی هند انجام شد و به دلیل آنکه هواپیمای سقوطکرده ساخت آمریکا بود، اعضایی از هیئت ملی ایمنی حملونقل ایالات متحده (NTSB) نیز در این روند مشارکت داشتند. ماه گذشته، با بازیابی جعبههای سیاه از محل سانحه، بررسیهای فنی روی آنها آغاز شد.
پس از این حادثه، نهاد نظارتی هوانوردی هند، یعنی سازمان کل هدایت هوانوردی غیرنظامی (DGCA)، دستور انجام اقدامات نگهداری و بازرسی بیشتر روی هواپیماهای بوئینگ 787-8 و 787-9 متعلق به ایر ایندیا را صادر کرد.
با این حال، این نهاد نظارتی در بیانیهای که در تاریخ ۱۷ ژوئن منتشر کرد، اعلام کرد که نگرانی جدی یا مشکل خاصی در این بررسیها یافت نشده است.
نظر شما